Aantrekkelijke content

Content is key

Elke dag praten medewerkers over je organisatie met hun vrienden en familie. Face-to-face en via social media. Wat zeggen ze precies? Zijn ze in staat om uit te leggen waar de organisatie voor staat en waarom de producten en diensten anders (en beter) zijn dan die van de concurrentie? Wat doen ze als ze worden geconfronteerd met kritische vragen of ontevreden klanten?  Employee advocacy gaat niet over het delen van zoveel mogelijk content. Je wil dat medewerkers meebouwen aan de reputatie van de organisatie. Wij kunnen helpen bij het ontwikkelen van sterke storytelling formats om je mensen aan te moedigen het juiste verhaal te vertellen.

EEN DUIDELIJKE AGENDA

Wij geloven dat een advocacy programma alleen succesvol kan zijn als er een duidelijke focus is. Wat wil je dit jaar bereiken? Welke onderwerpen zijn cruciaal voor je reputatie? Welke marketingcommunicatie campagnes staan er gepland? Wat gebeurt er op het gebied van employer branding? En, hierop gebaseerd: welke verhalen wil je dat je medewerkers uitdragen? Dit soort vragen zijn belangrijk om een goede employee advocacy agenda op te stellen. En idealiter doe je dat samen met de belangrijkste stakeholders: interne communicatie, PR en marketing. Indien gewenst kunnen we je helpen met workshops om iedereen aan boord te krijgen en een duidelijke agenda te ontwikkelen.

READY-TO-SHARE CONTENT

De Soveryus mobiele app biedt medewerkers ready-to-share content: artikelen, video’s, infographics, beeldmateriaal. Of ze deze content daadwerkelijk zullen gaan delen hangt af van de kwaliteit. De beste content gaat viraal, veel content wordt niet eens opgemerkt. Wij kunnen helpen bij het ontwikkelen van content die medewerkers graag willen delen omdat het aanrekkelijk en relevant is. Omdat ze er trots op zijn.

PITCH CARDS

Pitch cards ondersteunen medewerkers in face-to-face gesprekken. Ze kunnen allerlei formats hebben, van simpele bullets tot infographics, animaties en korte video’s. Medewerkers hebben ze altijd bij de hand via de  Soveryus app op hun smartphone, tablet of PC. En ze zullen ze met trots aan hun vrienden laten zien als de informatie relevant is en aantrekkelijk wordt vormgegeven. Wij kunnen je helpen om formats te ontwikkelen die werken.